Υπηρεσίες

ΣΩΣΤΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε στο πρώτο ραντεβού είναι η κλινική εξέταση του ασθενή και η λήψη  ακτινογραφιών δήξεως (bite wing).

Αναλαμβάνουμε την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού όπως η οξεία πολφίτιδα, η περιστεφανίτιδα και το ξηρό φατνίο.

Οδοντική Χειρουργική

Πραγματοποιούμε εμφράξεις σύνθετης ρητίνης απλές και σύνθετες, εμφράξεις υαλοϊνομερούς κονίας και ανασύσταση με ενδοριζικό άξονα υαλονημάτων και σύνθετη ρητίνη.  Επίσης , αναλαμβάνουμε αποκαταστάσεις με ένθετα και επένθετα ρητίνης και πορσελάνης.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούνται μόνο αισθητικές εμφράξεις (λευκά σφραγίσματα).

Σε περίπτωση όμως εκτεταμένης απώλειας οδοντικής ουσίας, τα λευκά σφραγίσματα δεν ενδείκνυνται καθώς παρουσιάζουν μειωμένη αντοχή σε βάθος ετών και μικροσπασίματα στα όρια.

Στις περιπτώσεις αυτές, η επόμενη συντηρητική αισθητική αποκατάσταση είναι τα επένθετα ρητίνης.

Αποτελούνται από το ίδιο υλικό με το σφράγισμα, επειδή όμως τα κατασκευάζει ο οδοντοτεχνίτης παρουσιάζουν καλύτερες μηχανικές ιδιότητες (αντοχή) και αισθητική καθώς συγκολλώνται στο δόντι και το προστατεύουν από περεταίρω σπασίματα.

Αισθητική οδοντιατρική

Στο ιατρείο μας μπορείτε να κάνετε λεύκανση δοντιών, τοποθέτηση όψεων από πορσελάνη και ρητίνη και τοποθέτηση και εφαρμογή οδοντικού strass.

Οι όψεις ρητίνης και πορσελάνης αποτελούν αισθητικές αποκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται στις πρόσθιες περιοχές για διόρθωση δοντιών που παρουσιάζουν πρόβλημα στο χρώμα (δυσχρωμικά δόντια, δόντια με παλιά άσπρα σφραγίσματα που έχουν αλλοιωθεί), στο σχήμα (στραβά δόντια, σπασμένα δόντια) και στο μέγεθος (δόντια σε κακή θέση, αραιά δόντια, μικρά δόντια δυσανάλογα με τα παρακείμενα).Κατασκευάζονται είτε από σύνθετη ρητίνη (το υλικό του σφραγίσματος) που πραγματοποιούνται σε μία συνέδρια συνήθως, προτιμώνται σε πιο απλά περιστατικά και αποτελούν πιο οικονομικές λύσεις, είτε από πορσελάνη (υψηλής αντοχής κεραμικό υλικό) που εμφανίζουν μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη αισθητική σε βάθος ετών.

Για τις όψεις πορσελάνης χρειάζονται 3-4 συνεδρίες, προηγείται συνήθως η λήψη ενός αποτυπώματος  για να γίνει μελέτη του περιστατικού  και να αξιολογηθεί από τον οδοντίατρο και τον ασθενή το τελικό αποτέλεσμα.

Οι όψεις ρητίνης/ πορσελάνης αποτελούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συντηρητικές αποκαταστάσεις καθώς τα δόντια τροχίζονται μόνο εξωτερικά και συνήθως σε πολύ μικρό βαθμό.

Η λεύκανση πραγματοποιείται με 2 μεθόδους:

Α) λεύκανση στο ιατρείο

Β) λεύκανση στο σπίτι

Στο ιατρείο μας, εφαρμόζουμε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων λεύκανση στο σπίτι.

Μετά τη λήψη αποτυπωμάτων, κατασκευάζουμε εξατομικευμένους νάρθηκες όπου τοποθετεί ο ασθενής το λευκαντικό κατά τη διάρκεια του ύπνου (εναλλακτικά 1 ώρα την ημέρα χρησιμοποιώντας λευκαντικά υψηλότερης συγκέντρωσης) στις ειδικές υποδοχές σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από εμάς.

Συνήθως η λεύκανση διαρκεί 2 εβδομάδες, στον ασθενή ελέγχεται η πορεία τις διαδικασίας εβδομαδιαία βγάζοντας φωτογραφίες και συγκρίνοντας αυτές με τις αρχικές.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 9-12 μήνες, ενώ μετά το διάστημα αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε σε επαναληπτική δόση.

Λεύκανση στο ιατρείο εφαρμόζουμε με λευκαντικά υψηλότερης συγκέντρωσης. Συνήθως πραγματοποιούνται 2 συνεδρίες (σε κάθε συνεδρία εφαρμόζεται το λευκαντικό σε 2 κύκλους των 20 λεπτών). Προτείνεται σε δόντια που δεν είναι τόσο δυσχρωμικά, σε ασθενείς που θέλουν πιο άμεσο αποτέλεσμα απ’ ότι η λεύκανση στο σπίτι και σε περιστατικά που η λεύκανση θέλουμε να γίνει σε συγκεκριμένα δόντια.

Ορισμένες φορές προτείνεται ο συνδυασμός των δύο τεχνικών. Τον προτείνουμε σε περιπτώσεις έντονων δυσχρωμικών δοντιών και όχι στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τέλος, συχνά παρατηρούμε δόντια που έχουν απονευρωθεί ειδικά στην πρόσθια ζώνη να κιτρινίζουν και να σκουραίνουν. Στις περιπτώσεις αυτές, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις μπορούμε να προβούμε σε λεύκανση του δοντιού εσωτερικά αφαιρώντας ένα μέρος του υλικού της απονεύρωσης και εφαρμόζοντας ειδικό λευκαντικό σε 2-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 5-7 ημερών.

Παιδοδοντία

Διδάσκουμε στοματική υγιεινή και διατροφή, πραγματοποιούμε κάλυψη οπών και σχισμών (sealants), κάνουμε φθορίωση νεογιλών, εμφράξεις νεογιλών από σύνθετη ρητίνη και υαλοϊονομερή κονία όπως και εξαγωγή νεογιλού δοντιού.

Περιοδοντολογία

Διδασκαλία στοματικής υγιεινής, αποτρύγωση και στίλβωση δοντιών (καθαρισμός), στίλβωση δοντιών με σοδοβολή, θεραπεία εντοπισμένης και γενικευμένης ουλίτιδας, ναρθηκοποίηση δοντιών.

Ενδοδοντία

Στα πλαίσια της ενδοδοντίας (απονεύρωσης) στο ιατρείο μας πραγματοποιούμε ενδοδοντική θεραπεία μονόριζου δοντιού, ενδοδοντική θεραπεία πολύρριζου δοντιού και άμεση κάλυψη πολφού. H διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας πραγματοποιείται με σύγχρονα μηχανοκίνητα μέσα.

Κινητή Προσθετική

Οι ασθενείς που προσέρχονται με μερική ή ολική νωδότητα (έλλειψη δοντιών) μπορούν να λάβουν αποκατάσταση ολικής οδοντοστοιχίας άνω ή κάτω γνάθου, μερικής οδοντοστοιχία άνω ή κάτω γνάθου, μερικής οδοντοστοιχία με συνδέσμους ακριβείας, άμεσες ολικές οδοντοστοιχίες (άνω και κάτω γνάθου), επιδιόρθωση οδοντοστοιχίας και επανεφαρμογή παλαιάς οδοντοστοιχίας (αναγόμωση).

Ακίνητη Προσθετική

Αναλαμβάνουμε την πραγματοποίηση στεφάνης ή γέφυρας μεταλλοκεραμικής και ζιρκονίου, την κατασκευή νάρθηκα βρυγμού και συσκευών άπνοιας ύπνου.

Χειρουργική Στόματος

Όσον αφορά το κομμάτι της χειρουργικής στόματος αναλαμβάνουμε εξαγωγή δοντιού, αφαίρεση καλύπτρας σε ημιέγκλειστο φρονιμήτη, αντιμετώπιση επώδυνου μεταξακτικού φατνίου (ξηρό φατνίο) και διάνοιξης αποστήματος ενδοστοματικά.

Φροντίστε το χαμόγελό σας καθημερινά!

 

Επισκεφθείτε τη σελίδα με τις συμβουλές καθημερινής φροντίδας.